Pineapple pie
4 व्यक्तियों के लिए ,
बनाने में लगने वाला समय 35 -40 मिनट
सामग्री
4 बड़े चम्मच कस्टर्ड पाउडर (स्ट्राबेरी फ्लेवर )
1 प्याला कसा हुआ कच्चा नारियल ,
1 /4 प्याला चीनी ,
1 /1 /2 प्याले गरम पानी ,
1 बड़ा चम्मच कटा पिस्ता ,
8 -10 बादाम ,
8 -10 किशमिश
विधि
नारियल में 1 /1 /2 प्याले गरम पानी डालें . मिक्सी में बारीक पीस ले, जब नारियल बारीक पिस जाए तो निकाल कर कपड़े में छान ले। नारियल का दूध तैयार हो जायेगा। फिर तैयार दूध में चीनी और कस्टर्ड पाउडर मिला दें और एक भारी तले के बर्तन में आंच पर चढ़ा दे। जब मिश्रण उबलने लगे तो आंच धीमी कर के लगभग 5 मिनट तक पकाएं ,जब मिश्रण गाढ़ा होने लगे तो उतार कर कुछ मेवे डाल दें ,बाकि सजावट के लिए बचा कर रखें . घी लगे बर्तन में मिश्रण को फैला दें और ऊपर बाकी मेवे फैला दें। ठंडा होने पर चाकू टुकड़े काट लें और परोसें।
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How to Prepare Lemonade Powder, Lemonade syrup, Instant Lemonade, Shikanji
Lemonade premixes formula is an ideal formula to beat the warmth during the summers.
Elements for premix of lemonade
Dark salt - 3 tbsp (45 grams)
Cumin seeds - 2 tbsp (14 grams)
Fennel seeds - 1 tbsp (7 grams)\
Dark pepper - 1 tbsp (7 grams)
Green cardamom - 1 tbsp (7 grams)
Cinnamon stick - 2 inches (2)
Sugar - 1 kg
Pop
Mint leaves
Ice 3D shapes
The most effective method to make premix of lemonade
For premix lemonade powder
Take a skillet, add 2 tablespoons of cumin seeds to it and meal while consistently mixing it on medium fire. In the wake of cooking it, pour it in a different plate to chill off.
In the wake of cooling it, pour it in a processor container followed by 2 tablespoons of dark salt, 2 to 3 cinnamon stick of 1.5 to 2 inches, a tablespoon of green cardamom, a tablespoon of fennel seeds, a tablespoon of dark pepper to it and granulate them finely for the powder.
Take a sifter and channel the strands of powder utilizing it. In the wake of separating it, the lemonade powder is fit to be utilized. Store it in an impenetrable compartment and burn-through for 2 to 3 months.
For premix lemonade syrup
Take a vessel, add a kg of sugar in it followed by 2 cups of water. Switch on the fire and cook until sugar breaks up in it. Subsequent to dissolving the sugar, switch off the fire and add premix lemonade powder to it.
Mix to blend well and keep it to the side to chill off for some time. Take ½ kg of lemons and concentrate their juice in a bowl. Add the separated lemon juice to the cooled sugar syrup and blend well.
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