Latest Post

YUMMY PINEAPPLE PIE




เคฐेเคธिเคชी เคจ. 1
 เคชाเค‡เคจเคเคช्เคชเคฒ  เคชाเคˆ 


         4  เคต्เคฏเค•्เคคिเค“  เค•े เคฒिเค . 
เคฌเคจाเคจे เคฎें เคฒเค—เคจे เคตाเคฒा เคธเคฎเคฏ : 30 เคฎिเคจเคŸ  

                                                    เคธाเคฎเค—्เคฐी 

     1  เคช्เคฏाเคฒा เคšीเคจी ,
     2   เคช्เคฏाเคฒे เค›ोเคŸे เคŸुเค•เฅœो  เคฎें เค•เคŸा เค…เคจाเคจाเคธ ,
     2 เค›ोเคŸे เคšเคฎเคš  เคจींเคฌू เค•ा เคฐเคธ ,
     1  เคช्เคฏाเคฒा เคชाเคจी . 

                                                  เคตिเคงि 
เคเค• เคฌเคฐ्เคคเคจ เคฎें เคชाเคจी เค”เคฐ เค…เคจाเคจाเคธ  เค•े  เคŸुเค•เฅœे  เคกाเคฒ เค•เคฐ  เค‰เคฌाเคฒें ,เค—เคฒเคจे เคชเคฐ เค‰เคคाเคฐ เคฆें।  เค…เคฌ เคเค• เคญाเคฐी เคคเคฒी เค•े เคซ्เคฐाเค‡ंเค— เคชैเคจ เคฎें เคšीเคจी เคกाเคฒ เค•เคฐ เค†เค— เคชเคฐ เคฐเค–ें เค”เคฐ เคธाเคฅ เคธाเคฅ เคšเคฒाเคคे เคฐเคนें। เคœเคฌ เคšीเคจी เค˜ुเคฒ เค•เคฐ เคญूเคฐी   เคœाเคฏे  เคคो เคจींเคฌू  เค•ा เคฐเคธ  เค”เคฐ เค…เคจाเคจाเคธ เคกाเคฒ เค•เคฐ เค—ाเฅा เคนोเคจे เคคเค• เคšเคฒाเคฏें ,เคธाเคฅ เคธाเคฅ เค…เคจाเคจाเคธ เค•े  เคŸुเค•เฅœों   เคนเคฒ्เค•ा เคนเคฒ्เค•ा  เคฆเคฌाเคคे เคญी เคœाเคँ ,เคœเคฌ เคฎिเคถ्เคฐเคฃ เค—ाเฅा  เคœाเค เคคो เค•िเคธी เคธुเคจ्เคฆเคฐ  เคธांเคšे  เคฎें เคกाเคฒ เค•เคฐ เค ंเคกा เคนोเคจे เคฆे  เค”เคฐ 3 -4 เค˜ंเคŸे เคซ्เคฐिเคœ เคฎें เคฐเค– เค•เคฐ เคœเคฎाเคต  เคฒेเคจे เคฆें।  เค ंเคกा เคนोเคจे เคชเคฐ เค–ाเคจे เค•े เคฒिเค เคชेเคถ เค•เคฐें।  

           เคนเคฎें เค…เคชเคจे เคเค•्เคธเคชेเคฐीเคจ्เคธ เคœเคฐूเคฐ เคฌเคคाเคฏे  ,เค†เคช เคนเคฎे เคฏूเคŸ्เคฏूเคฌ เคšैเคจเคฒ เคฎें เคญी เคฆेเค– เคธเค•เคคे เคนैं। 

                            Pineapple pie 


for 4 persons . 
Time taken to make: 30 minutes  

materials 

1 cup sugar lingerie
     2 cups of pineapple chopped into small pieces,
     2 small spoons lemon juice,
     1 cup of water . 

providence 
Put water and pineapple pieces in a pot and boil, unload on the melting.  Now put sugar in a heavy fried frying pan and keep on fire and keep running together. When the sugar dissolves brown, put lemon juice and pineapple and play till it thickens, as well as press the pineapple pieces lightly, when the mixture thickens, put it in a beautiful mould and let it cool and keep it in the refrigerator for 3 -4 hours.  Offer to eat when cooled.  

เคฐेเคธिเคชी   เค•ोเค•ोเคจเคŸ เค•เคธ्เคŸเคฐ्เคก 


4 เคต्เคฏเค•्เคคिเคฏों เค•े เคฒिเค ,
 เคฌเคจाเคจे เคฎें เคฒเค—เคจे เคตाเคฒा เคธเคฎเคฏ 35 -40 เคฎिเคจเคŸ


เคธाเคฎเค—्เคฐी
4 เคฌเฅœे เคšเคฎ्เคฎเคš เค•เคธ्เคŸเคฐ्เคก เคชाเค‰เคกเคฐ (เคธ्เคŸ्เคฐाเคฌेเคฐी  เคซ्เคฒेเคตเคฐ )
1 เคช्เคฏाเคฒा เค•เคธा เคนुเค† เค•เคš्เคšा เคจाเคฐिเคฏเคฒ ,
1 /4 เคช्เคฏाเคฒा เคšीเคจी ,
1 /1 /2 เคช्เคฏाเคฒे เค—เคฐเคฎ เคชाเคจी ,
1 เคฌเฅœा เคšเคฎ्เคฎเคš เค•เคŸा เคชिเคธ्เคคा ,
8 -10 เคฌाเคฆाเคฎ ,
8 -10 เค•िเคถเคฎिเคถ


เคตिเคงि 
เคจाเคฐिเคฏเคฒ เคฎें 1 /1 /2 เคช्เคฏाเคฒे เค—เคฐเคฎ  เคชाเคจी เคกाเคฒें  . เคฎिเค•्เคธी เคฎें เคฌाเคฐीเค• เคชीเคธ เคฒे, เคœเคฌ เคจाเคฐिเคฏเคฒ เคฌाเคฐीเค• เคชिเคธ เคœाเค เคคो เคจिเค•ाเคฒ เค•เคฐ เค•เคชเฅœे เคฎें เค›ाเคจ เคฒे। เคจाเคฐिเคฏเคฒ เค•ा เคฆूเคง เคคैเคฏाเคฐ เคนो เคœाเคฏेเค—ा।  เคซिเคฐ เคคैเคฏाเคฐ เคฆूเคง เคฎें เคšीเคจी เค”เคฐ เค•เคธ्เคŸเคฐ्เคก เคชाเค‰เคกเคฐ เคฎिเคฒा เคฆें  เค”เคฐ เคเค• เคญाเคฐी เคคเคฒे เค•े เคฌเคฐ्เคคเคจ เคฎें เค†ंเคš เคชเคฐ เคšเฅा เคฆे। เคœเคฌ เคฎिเคถ्เคฐเคฃ เค‰เคฌเคฒเคจे เคฒเค—े เคคो เค†ंเคš เคงीเคฎी เค•เคฐ เค•े เคฒเค—เคญเค— 5 เคฎिเคจเคŸ เคคเค• เคชเค•ाเคं ,เคœเคฌ เคฎिเคถ्เคฐเคฃ เค—ाเฅा เคนोเคจे เคฒเค—े เคคो  เค‰เคคाเคฐ เค•เคฐ เค•ुเค› เคฎेเคตे เคกाเคฒ เคฆें ,เคฌाเค•ि เคธเคœाเคตเคŸ เค•े เคฒिเค เคฌเคšा เค•เคฐ เคฐเค–ें  . เค˜ी เคฒเค—े เคฌเคฐ्เคคเคจ เคฎें เคฎिเคถ्เคฐเคฃ เค•ो เคซैเคฒा เคฆें เค”เคฐ เคŠเคชเคฐ เคฌाเค•ी เคฎेเคตे เคซैเคฒा เคฆें। เค ंเคกा  เคนोเคจे เคชเคฐ เคšाเค•ू  เคŸुเค•เฅœे เค•ाเคŸ เคฒें  เค”เคฐ เคชเคฐोเคธें।




เคนเคฎे เค…เคชเคจे เคเค•्เคธเคชीเคฐिเคฏंเคธ เคœเคฐूเคฐ เคถेเคฏเคฐ เค•ीเคœिเคฏे



How to Prepare Lemonade Powder, Lemonade syrup, Instant Lemonade, Shikanji




 


Lemonade premixes formula is an ideal formula to beat the warmth during the summers. 


Elements for premix of lemonade 


Dark salt - 3 tbsp (45 grams) 


Cumin seeds - 2 tbsp (14 grams) 


Fennel seeds - 1 tbsp (7 grams)\ 


Dark pepper - 1 tbsp (7 grams) 


Green cardamom - 1 tbsp (7 grams) 


Cinnamon stick - 2 inches (2) 


Sugar - 1 kg 


Pop 


Mint leaves 


Ice 3D shapes 


The most effective method to make premix of lemonade 


For premix lemonade powder 


Take a skillet, add 2 tablespoons of cumin seeds to it and meal while consistently mixing it on medium fire. In the wake of cooking it, pour it in a different plate to chill off. 


In the wake of cooling it, pour it in a processor container followed by 2 tablespoons of dark salt, 2 to 3 cinnamon stick of 1.5 to 2 inches, a tablespoon of green cardamom, a tablespoon of fennel seeds, a tablespoon of dark pepper to it and granulate them finely for the powder. 


Take a sifter and channel the strands of powder utilizing it. In the wake of separating it, the lemonade powder is fit to be utilized. Store it in an impenetrable compartment and burn-through for 2 to 3 months. 


For premix lemonade syrup 


Take a vessel, add a kg of sugar in it followed by 2 cups of water. Switch on the fire and cook until sugar breaks up in it. Subsequent to dissolving the sugar, switch off the fire and add premix lemonade powder to it. 


Mix to blend well and keep it to the side to chill off for some time. Take ½ kg of lemons and concentrate their juice in a bowl. Add the separated lemon juice to the cooled sugar syrup and blend well.

No comments:

Post a Comment

suggestions are always welcome.